Zoeken op trefwoorden

Afdrukken

Hoe wordt mijn betaling beveiligd?

Zoek informatie in onze rubriek

Veilig betalen

Op Voyages-sncf.com zijn de betalingspagina's beveiligd.

Voyages-sncf.com maakt gebruik van een geavanceerde technologie: het versleutelingsprotocol SSL beschermt alle gegevens over de betalingsmethoden om u optimale veiligheid te bieden.

De beveiliging van de transacties via SSL is gebaseerd op een uitwisseling van sleutels tussen uw computer en onze server. Deze uitwisseling vindt plaats op het moment dat u de betalingspagina's bezoekt.

Als de beveiligde modus is ingeschakeld, zijn alle uitgewisselde gegevens slechts bekend bij uw computer en onze server. Deze interactie tussen uw computer en onze server biedt u veiligheid gedurende uw bezoek aan de website.

3D Secure

In het kader van fraudebestrijding gebruikt Voyages-sncf.com het 3D Secure-betalingssysteem.

3D Secure (ook "Verified by Visa" of "MasterCard SecureCode" genoemd) is een betalingssysteem op basis van authenticatie dat verhoogde veiligheid biedt tijdens uw online aankopen. Bij de betaling controleert uw bank de identiteit van de houder van de pas voordat de transactie wordt gevalideerd.

Deze service wordt gratis door uw bank aangeboden bij uw betalingen met CB, Visa en Mastercard. De service wordt u aangeboden op onze website als u kiest voor de mogelijkheid om tickets elektronisch te ontvangen (e-ticket, Ticketless, Print@Home) of voor toezending thuis.

De authenticatieprocedure

Stap 1: Boek uw ticket en voer uw bankgegevens in.

Stap 2: Er verschijnt een pagina van uw bank om de identiteit van de houder van de pas te controleren.

Nadat uw bankgegevens gecontroleerd zijn, wordt u doorgestuurd naar de website van uw bank.

Er wordt een 3D Secure-venster geopend. De daarna te volgen authenticatieprocedure is voor elke bank anders. Er kan u worden gevraagd:

• uw geboortedatum in te vullen,
  • om een code in te voeren die u per sms hebt ontvangen,
  • een persoonlijke vraag te beantwoorden, enz.

Controleer op het moment van bestelling of u de sms voor authenticatie via 3DS kunt ontvangen (voorwaarden telefoonaanbieder, bestellen vanuit het buitenland, netwerkdekking, etc.).

Stap 3: Voltooi en bevestig uw bestelling.

Na bevestiging van uw bank wordt uw betaling geaccepteerd en uw transactie voltooid.

Uw ontvangt uw boekingsbevestiging per e-mail.

Voor alle vragen over de 3D Secure-code (ontvangst van de code, verlies, wijzigingen enz.) en over de authenticatieprocedure kunt u contact opnemen met uw bank.

Ondervindt u problemen tijdens uw betaling? Hier vindt u alle nuttige informatie

Boekt u uw tickets terwijl u ingelogd bent op uw klantenaccount?  Ukunt 3D Secure in- of uitschakelen.

Meer weten over de mogelijkheden van het klantenaccount

SafeKey

American Express SafeKey

Voyages-sncf.com biedt u vanaf nu ook de mogelijkheid om te betalen via het SafeKey systeem. Dit is een 3-D Secure verificatietool waarmee online fraude wordt tegengegaan door de identiteit van de kaarthouder te controleren via een extra wachtwoord.

Let op: deze American Express service kan alleen worden gebruikt voor het betalen van treintickets welke u zelf afdrukt (e-ticket, Ticketless, Print@Home) of thuis laat bezorgen.

De SafeKey verificatieprocedure

Stap 1: Zoek uw treinticket en vul uw kaartgegevens in.
Stap 2: U komt op een pagina van American Express om de identiteit van de kaarthouder te verifiëren.
In het getoonde venster dient u de code in te vullen die u per e-mail of sms heeft ontvangen.
Controleer tijdens uw bestelling of u de verificatiesms of e-mail kunt ontvangen (beperkingen van uw provider, bestelling vanuit het buitenland, bereik...).

Is uw telefoonnummer gewijzigd?
U kunt uw mobiele telefoonnummer of e-mailadres aanpassen op de klantenpagina van uw American Express-account.

Post new comment

Een suggestie om dit artikel te verbeteren?

Laat dan onder een reactie achter. Contacteer dan ons team via de "Contact" rubriek.

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.