Zoeken op trefwoorden

Afdrukken

Wat moet ik doen als ik een frauduleuze e-mail ontvang?

Reacties van internetgebruikers

3

Vele commerciële websites constateren dat er onrechtmatig gebruik gemaakt wordt van hun identiteit. Hier volgen een aantal adviezen zodat u zich kunt beschermen:

Voyages-sncf.com vraagt u nooit om uw persoonsgegevens per e-mail of sms te versturen.

De adressen vanaf welke we de e-mails versturen, eindigen altijd met:

"@voyages-sncf.com",
of met "@newsletter.voyages-sncf.com".

Als de e-mail die u ontvangt, eindigt met een ander adres, dan kunt u hem verwijderen uit uw inbox.

Deze e-mails kunnen lijken op een informatieve e-mail van Voyages-sncf.com, en u doorsturen naar een website die lijkt op Voyages-sncf.com.

Als u een soortgelijke e-mail heeft ontvangen, volg dan ons advies op om u te beschermen:

• open de e-mail niet
  • klik niet op de links die in de e-mail staan
  • verwijder de e-mail uit uw inbox

Zoek informatie in onze rubriek

Wat is phishing?

Phishing is een techniek die gebruikt wordt door hackers om persoonlijke gegevens van u in handen te krijgen met behulp van e-mails (reclame, spam, etc.) of met behulp van frauduleuze sms-berichten (SMiShing), om onrechtmatig gebruik te maken van uw identiteit, u geld afhandig te maken, of in het algemeen om de wet te overtreden.

Hier volgt een aantal tips om een poging tot phishing te herkennen

U bent zonder twijfel slachtoffer van een poging tot phishing als:

• U een e-mail ontvangt van een onbekend e-mailadres
    De communicatiemails van Voyages-sncf.com worden altijd afgesloten met @Voyages-sncf.com
  • Het websiteadres in de adresbalk niet overeenkomt met een van de adressen van Voyages-sncf.com
    De bijgevoegde linkjes in de e-mails leiden allemaal naar de website Voyages-sncf.com.
  • Uw bankgegevens gevraagd worden zonder HTTPS

• Als u gevraagd wordt om uw bankgegevens in te vullen op een pagina zonder https of zonder vergrendeling, dan is er sprake van een poging tot phishing.
  • Als er een document in de bijlage zit waarop u uw persoonsgegevens in moet vullen
    Door Voyages-sncf.com wordt er nooit gevraagd om dit soort gegevens.
  • Gegevens gevraagd worden buiten de context van uw reis
    Voyages-sncf.com vraagt u nooit om uw sociale zekerheidsgegevens, uw bankgegevens of de inloggegevens van uw e-mailprogramma.
  • Spelling
    Let goed op de inhoud, frauduleuze e-mails bevatten vaak veel spellings- en grammaticafouten.

Neem bij twijfel contact op met onze klantenservice.

Wat moet ik doen als ik op een link heb geklikt omdat ik dacht dat de e-mail betrouwbaar was?

Er is misschien een virus geïnstalleerd op uw computer.

Update uw antivirusprogramma en voer een controle uit.

Wat moet ik doen als mijn persoonlijke gegevens zijn onderschept door een hacker?

•     Neem direct contact op met uw bank
  •     Wijzig het wachtwoord van uw inbox klantenaccount, bankrekening
  •     Update uw antivirusprogramma en voer een controle uit
  •     Dien een klacht in bij de bevoegde autoriteiten.

Een poging tot phising signaleren

Als u twijfelt over de identiteit van het verzendadres of over een sms die u heeft ontvangen, of als u denkt dat u slachtoffer bent van een poging tot phising die gelieerd is aan Voyages-sncf.com, neem dan contact met ons op per e-mail.

Selecteer het onderwerp 'Reizen met de trein', het thema 'Een klacht voor de reis plaatsvindt (functioneren van de website)'.

U ontvangt dan een e-mail waarmee u ons de phishingmail die u eerder ontving kunt doen toekomen.

Voor elke poging tot phising waar Voyages-sncf.com niet direct bij betrokken wordt, kunt u een pagina aangeven op:

https://www.google.com/safebrowsing/report_phish/

Post new comment

Een suggestie om dit artikel te verbeteren?

Laat dan onder een reactie achter. Contacteer dan ons team via de "Contact" rubriek.

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.